• 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Verslag van een feestelijk gezinsweekend

Fotoserie van vrijdag en zaterdag

gepubliceerd: maandag, 22 mei 2017
Verslag van een feestelijk gezinsweekend

Ieder jaar is het weer een feest, maar omdat het dit jaar alweer het 20ste weekend was, het conferentiecentrum weer bijna tot de nok toe gevuld was en het weer heel behoorlijk meewerkte, was het gezinsweekend weer een topactiviteit!

Gevarieerd programma

Dit jaar was er een gevarieerd programma rond het thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’. Geestelijk leider en hoofdspreker was pater Ignatius-Maria van de Broeders van St. Jan. Hij legde uit dat er een fundamenteel verschil zit tussen ‘Geloof, Hoop en Liefde’ vanuit wereldlijk en kerkelijk perspectief.

Vrijdagavond sprak Carolijn van Voorst van Samuel Advies over hoe we in de opvoeding grenzen kunnen stellen en zodoende onze kinderen kunnen leren Gods grenzen te eerbiedigen en zelfs te waarderen.

Zaterdag­middag sprak Mirjam de Wit van de katholieke hulporganisatie Fidesco over hoe je de het thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’ heel concreet in de praktijk kunt brengen door je als vrijwilliger of als vrijwilligersgezin uit te laten zenden naar een derde­wereld­land om daar met je expertise en geloof hulp te bieden aan diegenen die het het meeste nodig hebben. Ook Henk en Nellie Welling spraken als ervaringsdeskundigen over de periode dat zij namens Fidesco uitgezonden waren naar Suriname.

BBQ

Zaterdagavond was er om het 20-jarige jubileum te vieren een groots opgezette barbecue in de prachtige tuin van het conferentie­centrum. De combinatie van een heerlijk zonnetje (en tussendoor een enkele verdwaalde regendruppel), een gemoedelijke, informele sfeer en goed eten maakten het avondeten tot een waar feest!

Zondagochtend na de Eucharistie­viering, sprak broeder Aldo, een Heraut van het Evangelie, over Maria, het toonbeeld en de school van alle deugden. Hij drukte ons op het hart dagelijks met het gezin de Rozenkrans te bidden. Een krachtiger gebed bestaat er niet. Wat Maria aan haar Zoon vraagt, kan Hij niet weigeren. Broeder Aldo trekt, vanuit Wormerveer, met het pelgrimsbeeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima door het hele land langs gezinnen, parochies en organisaties om over de boodschap van Maria aan de herderskinderen in Fatima te vertellen en mensen voor het Rozenkransgebed te enthousiasmeren.

Zoals altijd was er uitgebreid gelegenheid voor gebed, aanbidding en bezinning, maar ook voor ontspanning en ontmoeting. Het is ook altijd weer bemoedigend om te zien hoe de kinderen spelenderwijs en met gelijkgezinde leeftijds­genoten groeien in geloof, hoop en liefde!

Gezinsweekend 2018

In 2018 zal er in Helvoirt weer een gezinsweekend zijn, en wel van vrijdag 1 t/m zondag 3 juni. Via deze website kunnen gezinnen zich al aanmelden en de eerste aanmeldingen zijn al binnen!Fotoreportage

Klik op een foto voor een uitvergroting.


© copyright 2014 • Stichting Katholieke Gezinsweekenden • info@katholiekegezinnen.nl