• 01
 • 02
 • 03
 • 04
 • 05
 • 06
 • 07
 • 08
 • 09
 • 10
 • 11
 • 12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Gezinsweekend 2013

gepubliceerd: zondag, 9 juni 2013
Gezinsweekend 2013

Schitterend weer, goede mensen en vriend­schap waren de ingrediënten van een geslaagd weekend van vrijdag 7 t/m zondag 9 juni 2013. “Het voelt iedere keer weer als een warme douche, zo'n gezins­weekend”. Tientallen gezinnen genieten met volle teugen, ook van het schitterende weer!

“Loop zó dat je wint” was het thema van het 16e gezins­weekend van de Stichting Katholieke Gezins­weekenden. “Loop zó dat je wint” is een tekst uit de eerste brief van de apostel Paulus aan de Korintiërs (9:24) waarin de parallel met de sport wordt getrokken. Daar waar je in de sport het uiterste moet geven om te winnen, zul je ook tot het uiterste moeten inspannen om je geloof te onderhouden en God te winnen.

Levi Risamusa

Special guest was Levi Risamusa. Hij was er voor de jongeren op zaterdag en op zondag voor de volwassenen. Levi heeft vanaf zijn 10e de jeugd opleiding bij Feyenoord doorlopen. Daarna is hij zijn carrière begonnen bij NAC Breda. Verder speelde hij bij AGOVV Apeldoorn en Excelsior.

Levi is getrouwd en woont samen met zijn vrouw en dochter in Capelle aan den IJssel. Samen zijn zij tienerleiders van de jeugd in hun gemeente. Als zoon van een voorganger wist Levi van kleins af aan dat hij later profvoetballer en evangelist wilde worden. Na negen jaar in het betaald voetbal is de droom om het evangelie te verspreiden steeds sterker geworden. Hij doet dit door zijn getuigenis te geven als ex-topsporter maar ook door het woord te openen. En jong en oud te bemoedigen en te inspireren vanuit het woord.

Levi heeft het verlangen dat de persoon van Jezus meer en meer centraal mag staan in de levens van mensen. Zodat er een generatie zal opstaan die net als een Paulus kan zeggen “Wees navolgers van mij, zoals ik navolger van Christus ben”.

Meer info over de geloofshelden vind je op www.geloofshelden.nl

Begeleiding


Zaterdag was mgr. E. de Jong aanwezig om het thema “Loop zó dat je wint” uit te diepen, om met de deelnemers in gesprek te gaan, als celebrant tijdens de viering etc.

Peter Vermaat

Peter Vermaat vertelde het verhaal over een middeleeuwer. Francesco. Wie was Francesco, Franciscus van Assisi (1181 / 1182 - 1226)? Verhalen genoeg die over hem de ronde doen. Vrome legendes. Stichtelijke anekdotes.Doen ze recht aan de middeleeuwer die hij was?

Twee uur lang heeft Peter Vermaat een impressie gegeven van deze man, bracht hij zijn verhaal tot leven. Zoveel mogelijk trouw aan de historie vertelde Peter Vermaat over Francesco, een door en door middeleeuws mens die ons zowel fascineert als afschrikt. Peter liet in zijn theatervoor­stel­ling zien hoe Franciscus voor God heeft geleefd en heeft “gewonnen”.

Kids, tieners en jongeren

Voor de kinderen, tieners en jongeren werd ook dit jaar door enthousiaste vrij­wil­lig­ers een goed programma aan de hand van het thema gebracht. De jongeren en tieners mochten vrijdag­avond aansluiten bij de voor­stel­ling van Peter Vermaat.

Zaterdag kwam een team van Geloofshelden een sportclinic geven voor alle kinderen. Geloofshelden zijn topsporters die van God houden en dat graag willen delen met anderen en door hun sport, mensen proberen te stimuleren tot een bewustere geloofsbeleving. Bij Geloofshelden zijn bij­voor­beeld Bert Konterman (Ex Nederlands voetbal elftal) en Rene Ruitenberg (Marathon schaatser en winnaar van de Weissensee wedstrijd) aangesloten. Levi Risamusa zal voor hun spreken.

Zet volgend jaar alvast in je agenda!

Volgend jaar zal het 17e gezins­weekend worden gehouden van 9 t/m 11 mei 2014 - zet het alvast in je agenda!

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.


© copyright 2019 • Stichting Katholieke Gezinsweekenden • info@katholiekegezinnen.nl